Charakteristika, profil a orientácia v oblasti vedeckého výskumu:
Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU sa vo svojej výskumnej činnosti orientuje najmä na oblasti štruktúry látok, chemických technológií a biotechnológií, potravinárstva a výživy, regulácie a riadenia chemických procesov, ochrany kultúrneho dedičstva a životného prostredia. Fakulta sa aktívne podieľa na riešení významných rámcových projektov EU, projektov Európskych štrukturálnych fondov a domácich vedeckých projektov agentúr VEGA, KEGA a APVV. Za významný faktor rozvoja vedeckovýskumnej činnosti považuje fakulta úzku spoluprácu s priemyslom. Veľký záujem výrobnej sféry o spoluprácu je dôkazom, že výsledky výskumu nachádzajú uplatnenie v praktickom využití a technologická fakulta napĺňa aj v tomto ohľade svoje poslanie.
Kontakt:
Fakulta chemickej a potravinárskej technológie STU
tel.: +421 252923011 |